Varis tedavisi için varis ameliyatının yerini alan bu tekniktir. Lazer varis tedavisine yeni bir boyut getirmiştir.
Ameliyatsız varis tedavisi yöntemlerinden en yüksek teknolojiye sahip varis tedavisi yöntemi lazerle varis tedavisidir.
Geçmişte varis tedavisinde yapılabilen tek şey varis oluşmuş damarın ameliyat ile vücut dışına çıkarılmasıydı. Varis ameliyatındaki amaç kalbe gitmesi gereken kirli kanı kalbe taşıyamayan ve artık kirli kanı bacağa geri kaçıran bu damarın kapatılmasıydı. Vücut içinde varisleşmiş damarın kapatılması mümkün değilken 2000 li yıllarda bir girişimsel radyoloji uzmanı tarafından yapılan çalışmalarda damarı içten lazerle yakmak denenmiştir. Deneme başarılı olmuş ve lazerle varis tedavisi teknolojisi geliştirilmiştir.
Bu buluş tüm dünyada varis ameliyatının alternatifi olarak uygulanmaya başlanmıştır. Bu işlem oldukça kolaydır, konforludur ve etkilidir. Lazerle varis tedavisi; görünen varislere değil onu oluşturan büyük damarlara (çoğunlukla safen toplardamarı) uygulanır. Lazerle kapatılan varisli damarlar daha sonra kendiliğinden kaybolur. Lazerle kapatılan damarlara bağlı daha ince olan damarlara ise köpük tedavisi uygulanmaktadır.
Lazerle varis tedavisi yapılırken narkoz kullanılmaz. İşlemin ameliyathanede yapılmasına gerek yoktur. Zira açık bir ameliyat değildir. Hasta işlemin her aşamasını takip edebilir, kitap okuyabilir ya da müzik dinleyebilir. Lazer ile varis tedavisi esnasında narkoz yerine daha basit ve güvenli yöntemlerle ağrıyı kesmek için önlemler alınır. Bu sırada narkozla uyutma gerekmez. Bacak femoral blok denilen yöntemle tamamen uyuşturulur. Bu yöntemde bacağa giden ana sinir uyuşturulur ve ağrı duyulmaz. Diş tedavisinde olduğu gibi bacağın ana siniri uyuşturulur. Her halükarda tedavi işlemi ağrısız ve konforludur.
Lazer ile varis tedavisi sonrasında hasta son kez 1 ay daha varis çorabı giyer ve bir aylık sürenin sonrasında varis çorabı giymek zorunda kalmaz. Lazerle varis tedavisinin girişimsel radyoloji uzmanları tarafından yapılması çok önemlidir. İşlem kapalı olarak yapılan bir işlem olduğundan ultrason ile işlemde varisli damarın kapatıldığının görülerek yapılmasında büyük bir yarar vardır.
Endovenöz Tedaviler iki kategoriye ayrılabilir:
Termal endovenöz tedaviler arasında endovenöz lazer tedavisi (EVLT ™) olarak adlandırılan endovenöz lazer ablasyonu (EVLA) ve radyo frekansı ablasyonu (RFA) bulunur. Bunlar, bacaklardaki spesifik büyük varisli damarları ele almak için kullanılan minimal invaziv tedavilerdir. Büyük ve küçük safen damarları gibi adlandırılmış damarların tedavisinde altın standart olarak kabul edilir. Damar soyma gibi daha önceki, daha invaziv bakım standartlarının yerini almıştır.
EVLA, venöz bozukluğu olan birçok hastanın semptomları ortadan kaldırması ve minimal zaman yatırımı ve minimal ağrı ile görünümlerini iyileştirmesi için kapıyı açtı. EVLA lokal anestezi ile yapılan ayaktan tedavi yöntemidir.
Prosedür, doğrudan problemli damara yerleştirilen bir erişim portunun yerleştirilmesiyle başlar. Yerleştirmeden önce, cilt az miktarda lokal anestezik ile uyuşur. Erişim sağlandıktan sonra, bir lazer fiberi, hastalıklı damarın sonuna kadar damar içine geçirilir. Bu hissedilemez çünkü damarların iç duvarlarında ağrı reseptörleri yoktur. Bir kez pozisyonuna geldiğinde, damarın dış kısmına daha fazla uyuşturucu ilaç eklenir; tedavi tamamlandığında bir çimdikleme kadar hafif bir acı hissedilir.
Bacak uyuştuktan sonra, lazer açılır veya "ateşlenir", damar içeriden dışarıya kapatılır. Damar sonunda vücut tarafından yeniden emilir ve artık bacağın yüzeyinde görünmez. Kan, bacaktaki diğer birçok sağlıklı damarlara yönlendirilir ve zahmetli damar kaybından olumsuz bir etkisi yoktur. Hastalar küçük kısıtlamalarla ertesi gün işe geri dönebilirler.
Endovenöz lazer tedavisi (EVLT ™) veya radyo frekansı ablasyonu (RFA) olarak da adlandırılan endovenöz lazer ablasyonu (EVLA),bacaklardaki büyük varisli damarları tedavi etmek için kullanılan minimal invaziv bir tedavidir. Venöz semptomların tedavisinde altın standart olarak kabul edilir ve damar sıyırma gibi daha önceki, daha invaziv bakım standartlarının yerini almıştır. EVLA, venöz bozukluğu olan birçok hastanın semptomları ortadan kaldırması ve doktorun ofisinde görünüşlerini iyileştirmesi için minimum zaman yatırımı ve minimum ağrı ile kapıyı açtı.
EVLA prosedürü, hastalık bölgesindeki damara küçük bir lazer fiberin yerleştirilmesi ile yapılır. Lokal bir anestezi sonrasında damar duvarını tahriş ederek ve damarın kapanmasına izin vererek kan akışı engellenir. Damar sonunda kaybolur ve artık bacağın yüzeyinde görünmez. Kan, bacaktaki diğer birçok sağlıklı damarlara yönlendirilir ve zahmetli damar kaybından olumsuz bir etkisi yoktur. Prosedür ayaktan tedavi bazında yapılır ve hastalar işe geri dönebilir ve fiziksel aktiviteye girebilir.
Venöz hastalık, belirtileri ve tedavisi hakkında daha fazla bilgi edinmek için kliniğimizi ziyaret edin .
Tedavi seçenekleriniz hakkında bilgi edinin. Bacak rahatsızlığı veya ülser yaşıyorsanız veya varisli damarların ilerlemesini durdurmakla ilgileniyorsanız, Ankara ve çevresindeki hastalara hizmet verilmektedir.
Ameliyatsız Varis Tedavisi çoğu varis hastasının aklına gelen bir konu. Bu konu üç başlık altında açıklanabilir.
Bu başlıklarda ameliyatsız varis tedavisi yöntemleri açıklanmaktadır.
Varisli damarların kapatılmasında kullanılan ilk ve en yüksek teknolojiye sahip olan ameliyatsız varis tedavisi yöntemi lazerle yapılanıdır.
Varis oluşmuş olan damarın kapatılmasından başka bir varis tedavisi yöntemi yoktur. Varis bitkisel yöntemler ile iyileştirilemez veya kapatılamaz. Bu nedenle varisli damarın kapatılması için bitkilere veya varis kremlerine başvurmamak gerekir. Ameliyatsız varis tedavisi yöntemleri arasında en iyi yöntem lazerle varis tedavisi yöntemidir.
Lazerle varis tedavisi sırasında damarın içine lazer enerjisi verilerek damarın iç yüzeyi yakılır. Damarın iç yüzeyi yandığında büzüşerek yapışır ve kapanır. Böylece varis sona erer. Ameliyatsız varis tedavisi yöntemi olan Lazerle varis tedavisi genellikle en kalın damarlara uygulanır. Çünkü lazer damara içten etki eder. Damarın kalınlığı lazer fiberinin girebileceği kadar geniş olması gerekir. Lazer enerjisinin etkisi en geniş damarları kapatmaya gücü yetmektedir. Bu nedenle ameliyatsız varis tedavisi işlemlerinin ilk aşaması olarak lazerle varis tedavisine başvurulması normaldir.
Bir başka ameliyatsız varis tedavisi yöntemi olan köpükle varis tedavisinde de lazerle varis tedavisinde olduğu gibi damarın içten yakılarak kapatılması amaçlanır. Bu amaca ulaşmak için aterosklerol isimli ilaç özel bir işlem ile köpürtülerek damar içine çok ince iğneler ile verilir. Bu ilaç lazerin damarın iç yüzeyine yaptığı etkiyi yapar. Bu madde damar içini yakar. Damarın iç yüzeyi yandığında damar içine doğru büzüşerek yapışır ve kapanır. Daha önce de anlattığımız gibi varisli damarın kapatılması varisin tedavisidir. Varis hastalığı işlevini yitiren toplardamar hastalığıdır ve bu damarları yeniden işlevine kavuşturmak mümkün değildir. Hele ki varis kremi veya at kestanesi kremi gibi yöntemler ile varisli damarın işlevinin düzeltilmesi mümkün değildir. Bu tip tedavi yöntemleri ile iyileştiğini söyleyen bir tek kişi bile yoktur. Olsa olsa bir kaç günlük rahatlama yaratır ama hastalığı geçirmez.
Bu yöntem köpükle varis tedavisinde kullanılan aterosklerol isimli ilacın köpürtülmeden damar içine verilmesi yöntemidir. Ameliyatsız varis tedavisi yöntemi olarak bilinen bu yöntem de de kılcal damar içine verilen ilaç damar içinin büzüşerek kapanmasını ve yavaş yavaş yok olmasını sağlar. Ameliyatsız varis tedavisi yöntemlerinin tamamı varisli damarın kapatılmasını amaçlamaktadır. Daha önce uygulanan varis ameliyatları ile de varisli damarlar koparılarak kapatılmaktaydı.
Varis hastalığı, bacak toplardamarında oluşan bir problemdir. Bu hastalıkta damarların çapı genişler ve kirli kanı aşağı doğru kaçırmaya başlar. Damarların çapının ilaçla ya da bitkisel yöntemlerle eski haline getirilemesi mümkün değildir. Böyle bir durumda varisli damarları ameliyat ile çıkarmak ya da lazerle varis tedavisi ile kapatmaktan başka çare yoktur.
Lazerle varis tedavisi uygulanan damar kalıcı olarak kapanır. Yani varis bulunan damar lazer enerjisi ile kapatıldığında bir daha açılması mümkün değildir. Bu nedenle varis tekrarlar mı sorusunun cevabı HAYIR dır.
Varis tedavisi yapılmadan önce yapılan renkli doppler ultrason ile varisli damarların yeri ve varisin seviyesi tespit edilir. Bu tespit yapıldıktan sonra varisli damarların kapatılması işlemine başlanır. Lazerle varis tedavisi yöntemi ile ya da köpük tedavisi yöntemiyle olsun her iki yöntemde de sadece o an varisleşmiş olan damarlar kapatılır. Ancak varis tedavisinin yapıldığı sırada sağlıklı olan damarların sonradan varisleşmesi her zaman mümkündür. Yani varis yeniden oluşur mu sorusunun cevabı farklı damarlarda evet şeklinde verilebilir.
Bu nedenle varis tedavisi ile kapatılan damarlarda yeniden varis oluşması mümkün değildir. Fakat farklı ve sağlıklı damarlarda varis oluşması her zaman mümkündür.
bacağımda çok miktarda kılcal varis vardır. bu kılcal varislerin tedavisi için lazerle varis tedavisi randevusu almak istiyorum. fiyatlar hakkında bilgi verebilir misiniz. ayrıca tedaviden sonra kılcal varislerin tekrarlaması mümkün mü
Merhabalar Ersa hanım. Kılcal ve orta dereceli varislere köpük skleroterapi tedavisi uyguluyorum. Venöz yetmezliği,damar genişlemesi gibi varisler varsa endovenöz lazer ablasyon (EVLA) tedavisi uygulanıyor. Tedavi edilen damarlarınızda tekrarlama olmaz fakat sağlıklı damarlarınızı korumak sizin elinizde. Bu damarlardan nasıl korunmanız gerektiğini kliniğimde hemşire arkadaşımız size eğitim verecektir. Detaylı bilgi ve randevu için 0532 385 31 93 numaralı telefon numaramızdan bize ulaşabilirsiniz. Teşekkürler.
İyi günler Kastamonudan yazıyorum size. Annemde sag ayakta cok sayıda varis oluşumu mevcut. Sürekli ağrı yapıyor. Tedavi düşünüyoruz ama açık ameliyatın care olmadığını duyuyorum. Sizin yönteminizde seans başı ücret nedir ve seanslar arası süre ne kadardır. Malum gidip gelmemiz gerekecektir. Detaylı bilgi verebilirseniz sevinirim. İyi çalışmalar
Harun bey merhabalar öncelikle geçmiş olsun. Maalesef hastayı görmeden ,muayene etmeden ve doppler ultrasonunu çekmeden buradan bir şey söylemem pek doğru olmaz. Varislerde ameliyatı önermiyorum.Hatsa kesi,dikiş,anestezi alıyor.Ben ameliyatsız varis tedavisi uyguluyorum. Endovenöz Lazer Ablasyon (EVLA) . Her hangi bir yatak istirahatine gerek yok.Yürüyerek gelip,yürüyerek gidiyor ve kesi,dikiş,anestezi almıyor.Ameliyattaki gibi tekrarlama söz konusu olmadan kolay tedavi yöntemi ile sağlığına kavuşabilir. 0532 385 31 93 numaralı telefon numaramızdan bizi arayarak detaylı bilgi ve randevu oluşturabilirsiniz.