1. HASTA YORUMLARI
  2. SIK SORULANLAR
Türkçe Sayfa AyarlarıKÖPÜKLE VARİS TEDAVİSİ
  1. HASTA YORUMLARI
  2. +90312 224 1314
Türkçe Sayfa AyarlarıTürkçe Sayfa Ayarları
Merhaba;Size hangi konuda yardımcı olabiliriz ?

Skleroterapi Nasıl Yapılır?

Skleroterapi Tedavisi ile Varisten Kurtulun!

Varis tedavisi artık çok daha kolay ve hızlı bir hale gelmiş, varis şikayetine sahip olanlar için ameliyatsız varis tedavi yolları tercih edilmeye başlanmıştır. Ameliyattan çekinen hastalar, artık bu yollardan, uzmanların önerileri doğrultusunda, yararlanmaktadır. Üstelik, yeni varis tedavi yöntemlerinde, varislerin tekrarlama olasılığı daha da azalmıştır. En yaygın varis tedavi yöntemlerinden biri de skleroterapi tedavisidir. Uygulamanın şekli nedeniyle bu yönteme iğne ile varis tedavisi veya ilaç ile varis tedavisi de denmektedir.

Skleroterapi Nedir?

Varisler, bacaklardaki toplardamar kapakçıklarından kaynaklanan bozukluklardır. Soruna neden olan kapakçıklar, yer çekimine karşı yeterli direnci gösteremediğinde baskı oluşturur ve bu nedenle şişkinlik ve kıvrımlı görüntüler ortaya çıkar. Bununla birlikte, kılcal varis veya orta boy varis dediğimiz oluşumlar da çeşitli şikayetlere sebep olabilmektedir. Kılcal varisler, bacaklardaki ağımsı yapılarıyla dikkat çeker.

Varislerin birçok oluşum nedeni vardır. İlerleyen yaş, aşırı kilolar, hareketsizlik, ayakta uzun süre kalmak, pıhtılaşma, gebelik, hormonlar, alkol, sigara, dengesiz beslenme ve genetik yatkınlıklar, varisin sebeplerindendir. Özellikle kadınların yaşamını zorlayan varisler, kişiden kişiye farklı derecelerde gözlenebilir. İlerleme olasılığına karşı varislerin muayene edilmesi yerinde olacaktır.

Tedavi gerektiren varisler için ameliyatsız seçenekler oldukça fazladır. En çok tercih edilen yöntemlerden biri de skleroterapi yöntemidir. Bu yöntem, varis sorununa neden olan toplardamarların enjeksiyon ile yok edilmesini sağlar.

Skleroterapi Nasıl Yapılır?

Tedaviden önce varis sorunun kaynağı ve durumu tespit edilir. Renkli Doppler Ultrasonografi teknikleri ile görüntüleme yapıldıktan sonra tedavi aşamasına geçilebilir. Skleroterapi yönteminde, varisin iptal edilmesini sağlayan solüsyon kullanılır. Bu solüsyon, işlem sırasında ilgil damarlara iğne yardımı ile enjekte edilir. Reaksiyona neden olan bu solüsyon nedeniyle sorunlu damar büzülür ve zaman içinde kapanmış olur.

Skleroterapi, tek başına veya diğer varis tedavi yöntemleri ile birlikte kullanılabilir. Gerek duyulduğunda, görüntüleme yöntemleri ile eş zamanlı olarak tedavi uygulanabilir. Buradaki amaç, derin varis damalarını görerek tedavi etmektir. Skleroterapi yöntemi, başarı oranı yüksek bir tedavi şeklidir. Uygulama yapılan bölgelerin gözle görülür bir şekilde iyileşmesi için zaman gerekebilir. Bazı hastalarda, tedavi sırasında oluşan kızarıklık veya morarmalar yıllar içinde geçebilir.

Skleroterapi Nasıl Yapılır?Sık Sorulan Sorular2
  • Varis Tedavisi Nasıl Yapılır?
    Varis Tedavisi Nasıl Yapılır?

    Son yıllarda birçok kişide karşılaştığımız varis rahatsızlığı, günümüzün kronik hastalıklarından biri olmuştur. Hızla artan bu hastalık için birçok uzman hastaya bıçak altına yatması gerektiği yönünde tedavi önerisinde bulunmaktadır. Ancak bu son derece gereksiz ve riskli bir yöntemdir.

    Kalp damar cerrahi uzmanları bu konuda tek yöntemin ameliyat olduğunu ifade etmektedirler ve damarın alınması için bunun şart olduğunu öne sürmektekiler. Bıçak altına yatmadan da varis sorununuzdan kurtulabilir ve gündelik hayatınıza kaldığınız yerden çok kısa sürede devam edebilirsiniz.

    Ameliyatsız Varis Tedavisini Kim Yapar?

    Bu konuda Girişimsel Radyoloji Uzmanı hasta üzerinden gerekli incelemeleri ve kontrolleri yaparak sorunun kaynağına ulaşır. Daha sonrasında ise toplardamarın sorunlu olduğu bölge üzerinde iğne ile basit tedavi süreci başlatılır.

    Hastalar için sunulan ameliyatsız varis tedavi önerimiz ve bıçak altına girmek zorunda olmadan varis rahatsızlığı tedavi edilebilir. Radyoloji Uzmanı tarafından gerçekleştirilen ameliyatsız varis tedavisi ile artık bacak ağrılarınızdan kısa sürede kurtulmak mümkün.

    Kılcal damarlarda biriken kirli kanın bacaklarda ağrı yaptığını, morarmalara neden olduğunu ve kaşıntı yaptığından bahsetmiştik. Bu sorunlarınızdan kurtulmak için en basit ve risksiz tedavi yöntemi Radyoloji Uzmanı ile mümkündür.

    İnternette dolaşan varis kremini ise asla kullanmayın. Bu son derece hatalı ve hiçbir olumlu katkısı olmayan krem ile boşa zaman kaybederek hastalığın daha ciddi boyutlara ulaşmasına izin vermeyin. Varis kremi şifa arayan hastaların duyguları ile ve çare aramaları ile oynanan oyundan başka hiçbir şey değildir.

  • Köpük Tedavisinde Kullanılan İlaç Nedir?
    Varis tedavisinde kullanılan ilaçlardan biri olan aterosklerol bu tedavi için kullanılan tek ilaçtır.

    Köpük tedavisi hastalar tarafından genellikle yanlış anlaşılır. Çoğu zaman hastalar varisli bacakların cilt yüzeyine dışarıdan köpük uygulanması suretiyle yapılan bir tedavi olduğunu zannetmektedir.

    Oysa köpük tedavisi saç teli kadar ince iğne ile kılcal damarların içine köpük haline getirilmiş Aterosklerol (aethoxysklerol) verilmesiyle yapılan tedavi yöntemidir. Köpük tedavisi olarak ifade edilmesinin nedeni tedavi için kullanılan ilacın özel bir işlemle köpürtülerek uygulanmasından kaynaklanmaktır. Köpük tedavisi esnasında kullanılan ilacın derişim oranları işlemi doktorlar tarafından belirlenir.

Uzm. Dr. Rengin Türkgüler Sorularınızı Cevaplıyor
  • A
    Ahmet Keskiner11.10.2018

    Skleroterapi yapılırken çok ağrı oluyor mu? bir de tedaviden sonra iz kalıyor mu?

    Uzm. Dr. Rengin Türkgüler

    Merhabalar Ahmet Bey. Skleroterapi Köpük Tedavisi kılcal ve orta dereceli varisli damarlara uygulanmaktadır.Kesi,dikiş ve anestezi almıyorsunuz.Ağrısız oluyor. Maksimum 45 dakika süren bu tedavi yönteminden sonra varisli damarlarınızın emilip kaybolmasını bekliyoruz. İz kalacak bir girişim yapılmıyor damarlarınıza. Tedaviyi çabuk sonuçlandırmak için kremler ve yağlar kullanmanızı istiyoruz.Fiyat Bilgisi ve Randevu için bize (0312)224 13 14 numaralı telefonumuzdan ulaşabilirsiniz.

Soru Sor
Adres Ufuk Üniversitesi Caddesi, Farilya Business Center, No: 8 Kat: 14 Ofis: 68 Çukurambar / Çankaya / Ankara Klinik 0312 224 1314 Mobil 0532 385 3193 Mail infodrrengin.com
uzm. dr. rengin türkgülerUzm. Dr. Rengin TürkgülerRadyoloji Uzmanı
0312 224 13140532 385 3193