Varis, bacaklarımızda yer alan toplardamarlardaki işlevsel bozulmalardan kaynaklı bir rahatsızlıktır. Uzun süre ayakta duranların, kadınların, hamilelerin ve özellikle ailesinde varis olanların başına gelebilen bu rahatsızlığı, yalnızca bacaklarımızda oluşturduğu kötü görüntü olarak ele almamalı, yaratabileceği sağlık sorunlarına karşı dikkatli olunmalıdır. Bazı varis rahatsızlıkları acilen bir varis tedavi süreci gerektirebilir. Kimiler için ise varisler hayati bir sorun teşkil etmez. Kişi normal yaşamını sürdürmeye davam edebilir.
Hangi durumlarda varis tedavisi olmak gerekir? Daha da önemlisi varis nasıl tedavi edilir? Bu yazımızda tedavi gerektiren varis sorunları ile ilgili sizi bilgilendirmek istiyoruz.
Varis sorununa çözüm arıyorsanız ve başlangıç aşamasında bir varis rahatsızlığı yaşıyorsanız, önlem olarak doktorunuza görünmenizde yarar olabilir. Daha önce de söylediğimiz gibi, varis herkes için sorun teşkil etmese bile, bir dolaşım sorunu olarak çeşitli sorunlara yol açabilir. Bu tür rahatsızlıkların önüne geçmek için ve varis tedavi yöntemleri hakkında bilgi sahibi olmak için uzman görüşü yararlı olacaktır. Peki, varisler nasıl tedavi edilir ve özellikle, ne zaman varis sorununa çözüm aramalıyız? Aşağıdaki durumlara şahit olduğunuzda, uzmanınıza görünmeyi ihmal etmeyin.
Varis tedavisi olmaya karar verdiğinizde
Variste köpük tedavisi, varisin lazerle tedavisi ve varisin skleroterapi ile tedavisi konularında bilgi almanızı tavsiye ederiz.
Yüzeysel Venöz Tromboflebit,yüzeysel bir damarda bir pıhtı ile sonuçlanan türbülanslı ve bacak yüzeyinde biriken kan için kullanılan terimdir. Yüzeysel, cildin yüzeyinin hemen altındaki damarları ifade eder. Yüzeysel damarlarda kan pıhtılaşması ve şişmesi nadiren ciddi sorunlara neden olur, ancak son derece ağrılı olabilir ve bacak iyileşirken haftalarca güçsüzleşmeye yol açabilir. Sık pıhtı oluşumu altta yatan venöz yetmezliği düzeltmek için tedavi gerektirir.
Çoğu yüzeysel damar derin damarlarla birleşme yerlerinde işlev bozukluğu geliştirir. Sorunun kaynağında bir varisli bir damarı tedavi etmek çok önemlidir. Ultrason ile kapsamlı bir “ven haritalaması” ve damar yapısının değerlendirilmesi ve tedavisinin kritik bir parçasıdır.
Derin ven sisteminde meydana gelen pıhtılara Derin Ven Trombozu (DVT) denir . Bu, acil tıbbi bakım gerektiren ciddi, hayatı tehdit eden bir durumdur. Derin bir damardaki bir pıhtı kan dolaşımından geçerek emboli ile sonuçlanabilir. Kalıtsal bozukluklar, bazı ilaçlar veya damar yaralanmaları dahil olmak üzere birçok faktör DVT riskine katkıda bulunur. Kapalı bir alanda oturmak veya uzun süre seyahat etmek de DVT riskini artırabilir.
Venöz hastalık belirtileri Yüzeysel Venöz Tromboflebit yaşama şansını artırabilirken, DVT venöz hastalığın ilerlemesinin bir belirtisi değildir. Bununla birlikte, Yüzeysel Venöz Tromboflebit'de meydana gelen damar duvarının tahrişi DVT için bir risk faktörü olabilir.
Yukarıdaki semptomlardan herhangi birine sahipseniz, kapsamlı bir değerlendirme için bir doktora başvurmak ve tedavi seçeneklerini araştırmanıza yardımcı olacaktır.
Damar sağlığınız genel sağlığınızı etkiler. Ankara da bulunan kliniğimizde tüm venöz sisteminizi değerlendirerek, venöz bozuklukları kaynağında tedavi edebiliriz. Yukarıdaki semptomlardan herhangi birine sahipseniz, kapsamlı bir değerlendirme için bize başvurabilirsiniz.
hocam merhaba, benim bacaklarımda varis olduğunu bundan 6 ay önce varis muayenesi yapan bir kalp damar cerrahı söylemişti. Şu an bacaklarımda bazen ağrı oluyor. Ama her zaman bana sıkıntı vermiyor. Varis tedavisini yaptırmalı mıyım? Yoksa beklesem olur mu?
İskender bey Varisler göz ardı edilmemesi gereken ciddi bir sağlık sorunudur. Teşhisi ne kadar erken konulur ve tedavisine ne kadar erken başlanırsa o kadar iyi olur. Doppler US çekerek tanınızı koymam lazım. Gözle göremediğiniz , kasın,derinin veya kemiğin arkasına saklanmış. Halk dilinde derin varis olarak belirtilen varis tipleri ile karşılaşmamız mümkündür. Tedavi olmazsanız ağrı,şişlik,çarpmaya bağlı yara oluşumu gibi durumlarla karşılaşmanız söz konusu olabilir. Fiyat Bilgisi ve Randevu için bize (0312)224 13 14 numaralı telefonumuzdan ulaşabilirsiniz.